Primers Blues Americans

Es preveu un cap de setmana calentet en quant a temperatures, diumenge el dia que més. O agafem una bossa de gel davant d’un ventilador d’esquena a una nevera oberta, o simplement agafem la moto i rodem… rodem fins que corri l’aire.

Sigui quina sigui l’opció, des de Rocky Motard Ponent et proposem també acompanyar-la de música, cada setmana una proposta.

Early American Blues delinea el so de la cançó afroamericana crua que es posa en una forma reconeixible de context comercial.

Començant amb les cançons de treball dels esclaus als camps de les plantacions al sud i seguint-les fins al desenvolupament de “versos flotants” utilitzats per ells per formar cançons reals, no hi havia cap estructura escrita implicada.

Però la força -i la popularitat- de la música no podia passar desapercebuda per a altres músics afroamericans de posició més professional. Aquest desenvolupament va comportar els primers intents de posar el blues en la forma estàndard de 12 compassos, utilitzant tres canvis d’acords bàsics i les estrofes de vers AAB indígenes del gènere.

Via: Allmusic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *