Rock Tradicional Britànic

Molta gent de vacances. Tú també?? Tant sí com no la música i la moto ens acompanyarà aquest cap de setmana que li dediquem a la música Rock Tradicional Britànic.

Durant els anys 90, poc després que el Britpop es convertís en el so del rock britànic principal, el Trad Rock es va convertir en un dels subgèneres dominants de la música anglesa.

Com el seu nom indica, el rock tradicional és rock & roll tradicional: una música que no té vergonya dels seus deutes amb els grups de rock clàssic. En el cas del rock tradicional britànic, els Beatles, Stones, Who, Kinks, Small Faces i Traffic van proporcionar la base.

Tots els rockers tradicionals estaven obsessionats amb mantenir la música crua i real: per capturar l’ambient dels discos clàssics dels anys 60, van utilitzar instruments vintage i no es van desviar de les estructures de cançons classicistes.

Oasis i Paul Weller van iniciar el moviment a principis dels anys 90 amb els seus àlbums Definitely Maybe i Wildwood. Mentre que Oasis es va desviar de la fórmula del rock tradicional, hi va haver legions de bandes que van utilitzar la seva devoció pel rock clàssic com a motiu per replicar sense vergonya el rock dels anys 60.

Ocean Color Scene, Cast, Northern Uproar, Embrace i Kula Shaker van seguir el mateix patró bàsic i van ser etiquetats per la premsa britànica com “Noelrock”, en homenatge al líder d’Oasis, Noel Gallagher. Weller es va aliar amb Ocean Color Scene i es va convertir en l’avi del rock tradicional, i el so va perseverar fins a finals dels anys 90.

Aquí teniu la corresponent llista de Spotify del perfil de rocky Motard Ponent… que tingueu una bona ruta!!!

Via: AllMusic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *