Pop/Rock Alternatiu Adult

Com ja haviem dit en les MotoRockomanacions d’aquest cap de setmana, se’n prepara un una mica grisot i plujós. Doncs si el temps i l’actual situació del món et porta a reflexionar, el Pop/Rock Alternatiu Adult et portarà l’atmosfera que necessites.

Una de les branques del rock alternatiu que va sorgir després de l’absorció del gènere en el corrent principal, el pop/rock alternatiu per a adults és un estil suau, melòdic i amigable amb la ràdio que va empaquetar el costat més suau de l’alternativa per a un consum més ampli.

La viabilitat comercial sol ser una part important del pop/rock alternatiu per a adults, però els artistes no sempre ho tenen com a objectiu: els seus enfocaments individuals poden resultar simplement compatibles amb la sensibilitat de l’estil. I el pop/rock alternatiu per a adults és més una sensibilitat que qualsevol so conjunt.

Els seus artistes podrien beure de la tradició del rock alternatiu de la guitarra-pop intel·ligent, especialment el jangle pop de principis dels 80 (Gin Blossoms, Barenaked Ladies, Goo Goo Dolls); folk-rock acústic, especialment la poesia íntima i confessional de la tradició cantant/autora (Indigo Girls, Tori Amos, Jeff Buckley, Sarah McLachlan, Fiona Apple, Jewel); el rock & roll arrelat i desenfadat del moviment tradicional americà (Sheryl Crow, Hootie & the Blowfish, Dave Matthews); o l’electrònica temperada i elegant del trip-hop (Portishead), per citar les influències més dominants.

El que uneix el pop/rock alternatiu per a adults és una sensació de maduresa: és essencialment la música popular basada en el pop/rock dels anys 90 que apel·la a una sensibilitat adulta més refinada i suavitzada, intencionadament o no.

Els rock & rollers acostumaven a ser més relaxats, valoraven la música i el bon rotllo per sobre de l’energia visceral, i els altres, especialment els cantants i compositors, feien música més aviat reflexiva.

En el pitjor dels casos, el pop/rock alternatiu per a adults va ser una aproximació superficial de la substància en les seves inspiracions de rock alternatiu, sovint a causa de les suposicions dels intèrprets sobre què constituïa la maduresa. Ansiosos per fer una música que fos bonica i agradable, alguns artistes van acabar inofensius fins al punt de la blandura; d’altres, conscientment, van intentar sonar “profund”, donant lloc a una malenconia forçada i un munt de poesia exagerada i amateur.

Però, en el seu millor moment, l’estil va obtenir una exposició significativa per a artistes ambiciosos, intel·lectuals i/o idiosincràtics, però encara prou accessible per satisfer els requisits dels programadors de ràdio convencionals que volien una música més sofisticada que no fos sorollosa o massa inquietant.

Ara toca deixar les paraules d’un costat i encarar-nos als sentiments. Per a això res més millor que la llista de cançons de Spotify d’aquesta setmana dedicada al Pop/Rock Alternatiu Adult:

Via: AllMusic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *