Renaixement del Western Swing

Primer cap de setmana d’estiu de l’any 2024, cap de setmana llarg i on les festes de la revetlla i dies de vacances deixen en segon terme els esdeveniments relacionats amb la moto.

Però una escapadeta sempre es pot fer, i des de Rocky Motard Ponent et portem una mica de música per amenitzar la ruta, aquesta vegada amb un toc de swing amb base de country.

Musicalment, el Western Swing Revival difereix poc del propi western swing: segueix sent la mateixa barreja alegre i eclèctica de jazz de grans bandes, cançons country i melodies pop que va convertir el gènere en un dels estils musicals més populars dels anys 40.

El revival del western swing simplement marca el moment en què el gènere es va reafirmar com a part del corrent principal del país. Després de la Segona Guerra Mundial, el western swing va perdre lentament la seva base de fans a mesura que el honky tonk i el country-pop van guanyar el públic del country.

A principis dels anys 70, el gènere va reaparèixer gràcies a la dedicació de Merle Haggard i Asleep at the Wheel, dos artistes que van incorporar el western swing al seu so i van tornar la música al cim de les llistes country.

Al llarg dels anys 70, 80 i 90, el renaixement del western swing es va mantenir, de tant en tant introduint un o dos èxits a les llistes.

I la llista de Spotify:

Via: AllMusic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *