Garage Rock Revival

Arriba el cap de setmana i sembla que marxa la calor, doncs benvingut sia tot i regat amb una mica d’aigua si pot ser millor. Que no ens freni això les ganes de rodar, i per si hi ha algun petit dubte, res com escoltar una mica de Garage Rock Revival per agafar ritme.

Un moviment independent que va sorgir a mitjans dels anys 80, les bandes de revival del garage rock pretenien recuperar l’esperit salvatge, rumorós i estúpid del garage rock dels anys 60.

Per descomptat, quan els rockers de garage originals es preocupaven d’imitar les seves bandes britàniques preferides, els revivalistes imiten les mateixes bandes de garatge, de manera que la seva música estava plena de guitarra de to fuzz, riffs d’orgue Farfisa i veus burladores.

Igual que els revivals de rockabilly i surf amb un temps similar, els revivalistes de garage rock també es van apropiar del sentit de l’estil de la música original, interpretant de manera autoconscient les seves qualitats personals preferides: duresa, deshonestedat, descarat, energia maníaca, rebel·lió, esperit de festa.

Com que era conscient, de vegades es feia amb una picada d’ullet i una mica d’exageració, però, independentment, moltes de les bandes de revival compartien la suposició subjacent que les virtuts del garage rock encarnaven el veritable esperit del rock & roll.

Garage rock revival mai va aconseguir una gran audiència, però després de la primera onada de bandes dels anys 80, com ara Chesterfield Kings, Mono Men, Lyres, Fleshtones, Fuzztones i diversos grups dirigits per Billy Childish, va mantenir un culte dedicat als anys 90, amb nombroses bandes dels segells Bomp, Estrus i Sympathy for the Record Industry.

Com quasi cada setmana també, la llista de Spotify de Rocky Motard Ponent:

Via: AllMusic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *