Piedmont Blues

Ganes de ballar aquest cap de setmana? Doncs amb el blues també es pot, i aquesta setmana des de Rocky Motard Ponent et presentem el subgènere Piedmont Blues.

Piedmont Blues fa referència a un subestil regional característic dels músics negres del sud-est dels Estats Units. Geogràficament, el Piemont significa els contraforts dels Apalatxes a l’oest de la plana costanera atlàntica que s’estén aproximadament des de Richmond, VA, fins a Atlanta, GA.

Musicalment, el blues de Piemont descriu l’estil compartit de músics de Geòrgia, les Carolinas i Virgínia, així com d’altres de llocs tan llunyans com Florida, West Virginia, Maryland i Delaware.

Es refereix a una àmplia varietat de valors estètics, tècniques d’actuació i repertori compartit arrelats en circumstàncies geogràfiques, històriques i sociològiques comunes; Per dir-ho més senzillament, el blues del Piemont significa una constel·lació de preferències musicals pròpies de la regió del Piemont.

L’estil de guitarra del Piemont empra un mètode complex de selecció de dits en el qual un patró de baix regular i alternatiu admet una melodia en cordes agudes.

L’estil de guitarra és molt sincopat i connecta estretament amb una tradició anterior de la banda de corda, integrant cançons de ragtime, blues i country dance. És una excel·lent música de festa amb un so complet i sòlid.

I com a mostra un botó, el del “play” a la nostra llista de Spotify.

Via: AllMusic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *