Blues Femení Clàssic

La dona ha tingut sempre un paper important en la música, potser més en la veu que en instruments, ben és cert. Aquesta setmana li dediquem la llista de Spotify per a les nostres rutes al Blues Femení Clàssic.

“Classic Female Blues” o més exactament “Vaudeville Blues”, va ser un camp dominat per dones cantants que va gaudir del seu apogeu als anys 20.

Encara que Mamie Smith la va presentar oficialment amb el seu exitós enregistrament d’Okeh de “Crazy Blues” el 1920, artistes de vodevil com la “coon shouter” Sophie Tucker i l’humorista Marie Cahill van anticipar alguns aspectes de l’estil gravats abans de la Primera Guerra Mundial.

Mamie Smith, una noia educada de la ciutat del West End de Cincinnati, va ser una mena d’anomalia entre les cantants de Classic Female Blues; la majoria de les dones eren del sud i van fer una gira pel circuit TOBA.

Algunes d’aquestes artistes, com Ethel Waters, la no gravada Florence Mills i la mestressa sense oposició del gènere, Bessie Smith, van fer la transició a llocs “legítims”.

Alguns cantants van liderar les seves pròpies bandes i diverses figures clau del jazz, com Coleman Hawkins, van entrar en el negoci tocant en aquests grups.

Després de 1930, amb l’arribada de cantants populars en una línia no “Classic Blues”, el gènere va entrar en un lent declivi, tot i que el seu impacte en el jazz encara es va sentir el 1942 quan Peggy Lee va adoptar l’èxit de Lil Green “Why Don’t You Do Right”.

A mesura que el R&B van dominar el camp, les cantants de Classic Female Blues van desaparèixer per complet, però l’exemple de Bessie Smith encara es fa sentir amb força a l’obra de l’artista de rock dels anys 60 Janis Joplin.

La llista de Spotify:

Via: AllMusic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *