Delta Blues

Després d’una desestressant i necessària petita ruta en moto, per fer passar el fred, res com una llar de foc i una mica de Delta Blues. Slades de guitarra hipnotitzants, tant com les flames ballant damunt dels troncs, així ens deixarem portar per aquesta música tant sentida (no d’escoltada sino de sentiments).

L’estil Delta Blues prové d’una regió a la part sud de Mississipí, un lloc romànticament conegut com “la terra on va néixer el blues”. En la seva forma més primerenca, l’estil es va convertir en la primera música negra dominada per la guitarra a arribar als discos de fonografia a finals dels anys 20.

Tot i que molts intèrprets de blues originals de Delta van treballar en un context de banda de corda per a aparicions en directe, molt pocs d’ells van gravar d’aquesta manera.

En conseqüència, els enregistraments des de finals dels anys 20 fins a mitjans dels 30 consisteixen principalment en intèrprets que treballen en un context solista i autoacompanyat.

La forma està dominada per una guitarra slide ardent i una vocalització apassionada, amb els sentiments més profunds aplicats directament a la música. Les seves lletres també són apassionades i, en alguns casos, segueixen sent la més alta floració de la composició de cançons de blues com a poesia cruda.

La forma continua fins als nostres dies amb nous intèrprets que treballen amb les tradicions i l’estil més antics dels artistes solistes.

Una llista de cançons a Spotify per viureu-ho:

Via: AllMusic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *