Pop/Rock Alternatiu

Potser és un dels subgèneres del pop/rock més populars. I per un cap de setmana primaveral els seus sons seran els que ens acompanyaran en aquest viatge, la teva ruta en moto, la nostra vida.

El Pop/Rock Alternatiu és essencialment un terme general per a grups post-punk des de mitjans dels anys 80 fins a mitjans dels 90. Tot i que hi ha una varietat d’estils musicals dins del rock alternatiu, tots estan lligats ja que existien fora del corrent principal.

D’alguna manera, hi ha dues onades de bandes alternatives, amb l’èxit de Nirvana el 1991 actuant com a punt divisori. Als anys 80, la majoria de bandes alternatives eren en segells independents; si estaven en majors, no van rebre tant suport com la majoria dels principals del segell.

Durant els anys 80, l’alternativa incloïa tot, des de jangle pop, punk post-hardcore, funk metal, punk pop i rock experimental. Després de la popularitat de Nirvana als anys 90, l’alternativa va incloure tots aquests subgèneres, però molts dels extrems es van eliminar perquè la música es comercialitzava com a part del corrent principal.

El hard rock i la música derivada del punk van tenir més èxit comercial que el pop que va dominar el pop/rock alternatiu de finals dels 80, de manera que l’alternatiu va perdre algunes de les seves tendències més peculiars als anys 90. La majoria de bandes experimentals van quedar relegades a l’indie rock.

Res com la música per entendre-ho tot:

Via: AllMusic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *