Country Contemporani

Amb un so modern, amb cert estil melancòlic però amb un so net, així es pot escoltar el Country Contemporani. Li dediquem la llista d’aquesta setmana.

Després de l’auge de l’estil Urban Cowboy orientat al pop a finals dels 70 i principis dels 80, cantants com George Strait i Randy Travis es van fixar en tornar la música country a les seves arrels, començant un moviment conegut com els New Traditionalists.

Tot i que el seu so es basava principalment en el honky tonk clàssic, també comptava amb tots els avantatges de tècniques i equips de producció actualitzats, demostrant que la música country pura podia sonar autèntica però moderna.

En el seu inici, Country Contemporani es va basar en aquesta revelació, agafant les bases establertes pel nou country tradicionalista i fusionant-lo amb sensibilitats pop/rock.

A finals dels 80 i principis dels 90, el country contemporani encara era essencialment country, tot i que arribava a un públic més ampli que mai, gràcies en gran part a Garth Brooks i les seves influències del rock.

Tot i que els singles d’èxit pop-crossover encara eren poc freqüents en aquest moment, els àlbums country contemporanis van començar a vendre’s en xifres sense precedents arran de l’èxit de Brooks, i encara que el country contemporani no es limitava de cap manera als cantants masculins, ells, amb unes poques excepcions notables: van ser els principals beneficiaris primerencs de la major visibilitat de la música.

Aquesta onada d’artistes masculins va dominar des de principis fins a mitjans dels anys 90, barrejant el cor country i la cançó senzilla, preparada per a ballar en línia en proporcions variables, amb el nou moviment tradicionalista que continuava tenint una forta influència sobre molts.

L’augment de l’exposició finalment va portar el country contemporani més i més a la música pop convencional, i una sèrie d’artistes (majoritàriament) dones van començar a buscar activament l’èxit crossover; en els casos més pronunciats, la seva música es diferenciava del pop/rock de ple dret només per un cert toc a la veu.

Tot i que va allunyar el country contemporani de les seves arrels, aquesta voluntat de tocar per a un públic encara més ampli va donar lloc a una popularitat massiva i dominant pel gènere per a artistes com Shania Twain, LeAnn Rimes, Dixie Chicks i Faith Hill a finals dels anys 90.

Tant si les cançons eren més properes al neo-honky tonk com al pop/rock, però, el country contemporani sempre va estar marcat per la seva producció brillant i preparada per a la ràdio, que de vegades incorporava sintetitzadors, però sobretot mantenia la música suau i polida, ajudant-la a fer-la més gran. accessible tant per als fans del country, del rock i del pop.

I ara toca escoltar i sentir lo que s’han dit en paraules, i aquí teniu la llista setmanal a Spotify de Rocky Motard Ponent amb cançons destacades i significatives del Country Contemporani.

Via: AllMusic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *